Nieuws

Laatste nieuws

Te huur vanaf 18 januari: nieuwe energiezuinige huizen in Musselkanaal

14-01-2021

Lefier bouwt 3 eengezinshuizen en 12 levensloopgeschikte energiezuinige huizen aan de Kerkstraat en Badstraat in Musselkanaal. De huizen zijn rond de zomervakantie klaar.

Levensloopgeschikt 

De huizen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Daardoor zijn ze geschikt voor zowel ouderen als kleine gezinnen. 

Nul-op-de-Meter 

Alle huizen zijn “Nul-op-de-Meter”. Het huis wekt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in huis leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in het huis wordt verbruikt. De huizen hebben geen gasaansluiting. 

Musselkanaal

Musselkanaal is een levendig lintdorp in de Groningse gemeente Stadskanaal, op de grens met de provincie Drenthe. In 2020 telde het dorp 6.995 inwoners.

Huurprijs 

De 15 huizen zijn allemaal sociale huur. Dat wil zeggen dat je huurtoeslag kunt aanvragen. De huurprijs is € 633,25. Hierbij komt nog een bedrag dat je betaalt voor de Energie Prestatie Vergoeding. Dit is voor de eengezinshuizen € 90,82 en voor de levensloopgeschikte huizen € 67,80. De prijs verschilt omdat de huizen in oppervlakte verschillen. 

Hoe kom ik in aanmerking? 

  • Je moet ingeschreven staan bij Thuiskompas.
  • De huizen worden vanaf 18 januari 2021 op de website van Thuiskompas aangeboden. 
  • Je kunt reageren tot 31 januari 2021.

Bij de toewijzing wordt gekeken naar je inschrijfduur. Degene die de langste inschrijfduur én een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een huis. 

Vragen? 

Heb je vragen over deze huizen? Neem contact op met Lefier en vraag naar de verhuurmedewerker voor het project Kerkstraat – Badstraat. Je kunt bellen met 088 20 33 00 of een mail sturen naar infolefiernl.

Meer informatie over deze huizen vind je op de website van Lefier.

Laatste nieuws

Vraag aan Thuiskompas

Wil je weten of je urgentie kunt krijgen? Klik hier voor meer informatie. Heb je een vraag over de website of over de spelregels? En vind je het antwoord niet bij 'Vraag en antwoord'? Vul dan het contactformulier in. We reageren binnen 2 werkdagen.
Bellen kan ook: 085 - 20 20 007.

Contactformulier

Het komt voor dat woningzoekenden tijdens het activeren hun gebruikersnaam (lees: mailadres) wijzigen. Misschien jij ook. Door te klikken op Gebruikersnaam vergeten vraag je je gebruikersnaam op. Om je wachtwoord te wijzigen, klik je op Wachtwoord vergeten.

Vraag aan een corporatie

Heb je een vraag over de huizen op Thuiskompas? Of over de toewijzing? Bel of mail dan met de corporatie die het huis aanbiedt.
De gegevens van alle corporaties die meedoen vind je in een overzicht.

Contactgegevens corporaties

Klacht over je inschrijving

Heb je een klacht? Bijvoorbeeld omdat je uitgeschreven bent en je vindt dat dit niet klopt?

Vul dan onderstaand klachtenformulier in.

Klachtenformulier

      Klacht over Thuiskompas

Ben je het niet eens met het beleid, zoals de spelregels van Thuiskompas? Of de overgang als woningzoekende naar Thuiskompas? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier