Nieuws

Laatste nieuws

Thuiskompas is live! Toegang tot 70.500 huurhuizen

28-04-2020

Lees hier ons persbericht van vandaag

Vanaf vandaag kunnen woningzoekenden terecht op www.thuiskompas.nl voor het zoeken van een huis in Drenthe en omstreken. Met hun inschrijving kunnen zij reageren op het aanbod van alle Drentse woningcorporaties. Daarmee hebben ze toegang tot 70.500 sociale huurhuizen. Thuiskompas is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de 8 Drentse woningcorporaties en hun 12 huurdersorganisaties. Het nieuwe platform biedt overzicht, gemak en geeft woningzoekenden de kans om in een groter gebied te zoeken.

Inschrijving activeren

Alle woningzoekenden van de 8 corporaties ontvangen vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 mei een mail van Thuiskompas. Via deze mail activeren zij hun inschrijving bij Thuiskompas. Zij houden hiermee hun opgebouwde inschrijftijd. Na het activeren van hun inschrijving kunnen zij direct reageren op de beschikbare huizen, garages en parkeerplaatsen. Bert Moormann, directeur-bestuurder bij Domesta en woordvoerder namens de 8 corporaties verwacht de komende dagen een enorme drukte op Thuiskompas. “De afgelopen weken hebben alle corporaties hun woningzoekenden geïnformeerd over de overstap naar Thuiskompas. Via mails, brieven en in sommige gevallen ook telefonisch zijn ze erop gewezen dat het belangrijk is dat ze hun inschrijving activeren. Dinsdag 28 april is een moment waar we al een tijd naar toewerken. Dat kan ook onze woningzoekenden niet ontgaan zijn.”

Gratis inschrijven

Mensen die nog niet staan ingeschreven maar wel in aanmerking willen komen voor een huurhuis, kunnen zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals hun inkomen en gezinssamenstelling, kunnen zij direct reageren op het beschikbare aanbod.

Heel eenvoudig

Het nieuwe platform voor het vinden van een huis werkt heel eenvoudig. Gebruikers worden er stap voor stap doorheen geleid. De huurdersorganisaties speelden hierin een belangrijke rol. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM: “Alle huurdersorganisaties hebben de website uitgebreid getest en hun bevindingen doorgegeven. Wij kijken er toch net even anders naar en konden zo een hele waardevolle bijdrage leveren. Met deze bevindingen zijn de corporaties vervolgens aan de slag gegaan en dat heeft zeker voor verbeteringen gezorgd.”

Coronaproof

Om gebruikers te helpen staan er op www.thuiskompas.nl handleidingen in meerdere talen. En zijn er handige video’s te vinden over hoe inschrijven, activeren en reageren op huizen werkt. Bert Moormann: “We hadden onze woningzoekenden die het lastig vinden om hun inschrijving te activeren het liefst echt persoonlijk geholpen. Daar hadden we mooie plannen voor liggen. Maar met de coronamaatregelen kan dit niet. Daarom zetten we nu volop in op telefonische ondersteuning. Woningzoekenden die moeite hebben met activeren kunnen bellen met de helpdesk. En ook bij de corporaties zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden via de telefoon. Zodra het kan, zetten wij onze deuren weer open. Tot die tijd doen we het op deze manier.”

Laatste nieuws

Vraag aan Thuiskompas

Wil je weten of je urgentie kunt krijgen? Klik hier voor meer informatie. Heb je een vraag over de website of over de spelregels? En vind je het antwoord niet bij 'Vraag en antwoord'? Vul dan het contactformulier in. We reageren binnen 2 werkdagen.
Bellen kan ook: 085 - 20 20 007.

Contactformulier

Het komt voor dat woningzoekenden tijdens het activeren hun gebruikersnaam (lees: mailadres) wijzigen. Misschien jij ook. Door te klikken op Gebruikersnaam vergeten vraag je je gebruikersnaam op. Om je wachtwoord te wijzigen, klik je op Wachtwoord vergeten.

Vraag aan een corporatie

Heb je een vraag over de huizen op Thuiskompas? Of over de toewijzing? Bel of mail dan met de corporatie die het huis aanbiedt.
De gegevens van alle corporaties die meedoen vind je in een overzicht.

Contactgegevens corporaties

Klacht over je inschrijving

Heb je een klacht? Bijvoorbeeld omdat je uitgeschreven bent en je vindt dat dit niet klopt?

Vul dan onderstaand klachtenformulier in.

Klachtenformulier

      Klacht over Thuiskompas

Ben je het niet eens met het beleid, zoals de spelregels van Thuiskompas? Of de overgang als woningzoekende naar Thuiskompas? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier