Nieuws

Laatste nieuws

Drentse woningzoekenden tevreden over Thuiskompas

12-01-2023

Eind april 2020 is Thuiskompas gelanceerd. 1 website waarop alle Drentse woningcorporaties hun beschikbare huurhuizen aanbieden. 2 jaar later onderzochten we voor de tweede keer hoe Thuiskompas wordt gewaardeerd. Wat blijkt: de bekendheid van Thuiskompas is gegroeid en de gebruikers geven de site een 7,5!

Overzicht en gemak

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. Bert Moormann, directeur-bestuurder bij Domesta: ”We zijn met Thuiskompas gestart omdat we woningzoekenden overzicht en gemak wilden bieden. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 80% de website gebruiksvriendelijk vindt en zo’n 75% informatie gemakkelijk kan vinden. Daarin zijn we als samenwerkende corporaties geslaagd. Maar er zijn ook verbeterpunten. Betere foto’s van de huizen bijvoorbeeld, of zoeken in een bepaalde wijk. Daar gaan we mee aan de slag.”

Al meer dan 12.500 huizen via Thuiskompas.nl verhuurd

Sinds de lancering van Thuiskompas (op 28 april 2020) zijn meer dan 12.500 huizen via www.thuiskompas.nl verhuurd. Inschrijven is gratis en via handige uitlegvideo’s leggen we uit hoe het werkt. Bert legt uit: “Thuiskompas is gelanceerd in coronatijd. Het was daardoor niet mogelijk om woningzoekenden persoonlijk te helpen bij hun inschrijving. We hebben best getwijfeld of de lancering door kon gaan. Het is goed dat we dit toch gedaan hebben. Uit het onderzoek blijkt dat gebruikers de site duidelijk, eenvoudig en betrouwbaar vinden. En dat willen we ook zijn: een betrouwbaar en behulpzaam samenwerkingsverband om woningzoekenden in Drenthe te helpen aan een sociaal huurhuis”.

Vergroten van bekendheid

Het onderzoek is uitgevoerd onder woningzoekenden die staan ingeschreven bij Thuiskompas en overige inwoners van Drenthe. Beide groepen kennen Thuiskompas. 35% van de niet-gebruikers kent Thuiskompas, een mooie groei ten opzichte van 2 jaar geleden. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM is vanaf het begin betrokken bij Thuiskompas: ”Iedereen die in aanmerking komt voor een sociaal huurhuis kan zich nu inschrijven voor 1 platform. Toch willen we ook bij de inwoners die nu geen huis huren meer onder de aandacht brengen dat ze zich gratis kunnen inschrijven. Zo kunnen ze inschrijftijd opbouwen en als het nodig is, sneller een geschikt huis vinden. We blijven daarom werken aan een grotere naamsbekendheid”, besluit Hans.

De gebruiksvriendelijkheid van de website verbeteren

In 2021 is eenzelfde onderzoek uitgevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek hebben direct bijgedragen aan een verbeterplan dat deels al is uitgevoerd. De structuur van de website is overzichtelijker gemaakt en teksten zijn aangepast. We zien een flinke stijging (van 68% naar 78%) in het aantal gebruikers dat het aanbod van de huizen overzichtelijk vindt. In 2023 gaan we verder met het verbeteren van de website.

Laatste nieuws

Vraag aan Thuiskompas

Wil je weten of je urgentie kunt krijgen? Klik hier voor meer informatie. Heb je een vraag over de website of over de spelregels? En vind je het antwoord niet bij 'Vraag en antwoord'? Vul dan het contactformulier in. We reageren binnen 2 werkdagen.
Bellen kan ook: 085 - 20 20 007.

Contactformulier

Het komt voor dat woningzoekenden tijdens het activeren hun gebruikersnaam (lees: mailadres) wijzigen. Misschien jij ook. Door te klikken op Gebruikersnaam vergeten vraag je je gebruikersnaam op. Om je wachtwoord te wijzigen, klik je op Wachtwoord vergeten.

Vraag aan een corporatie

Heb je een vraag over de huizen op Thuiskompas? Of over de toewijzing? Bel of mail dan met de corporatie die het huis aanbiedt.
De gegevens van alle corporaties die meedoen vind je in een overzicht.

Contactgegevens corporaties

Klacht over je inschrijving

Heb je een klacht? Bijvoorbeeld omdat je uitgeschreven bent en je vindt dat dit niet klopt?

Vul dan onderstaand klachtenformulier in.

Klachtenformulier

      Klacht over Thuiskompas

Ben je het niet eens met het beleid, zoals de spelregels van Thuiskompas? Of de overgang als woningzoekende naar Thuiskompas? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier