Nieuws

Laatste nieuws

33 nieuwe woningen aan de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen

23-02-2022

Begin maart start Woonconcept met de bouw van 33 energiezuinige sociale huurwoningen in Hoogeveen. Er komen 21 eengezinswoningen en 12 beneden-bovenwoningen op de plek waar eerst 32 beneden-bovenwoningen stonden.

33 NOM-woningen

De beneden-bovenwoningen zijn in de zomer van 2021 gesloopt. Roosdom Tijhuis bouwt op deze plek de nieuwe woningen. Het worden allemaal NOM-woningen (nul-op-de-meter-woningen). Dat betekent dat ze evenveel energie opwekken als er bij gemiddeld gebruik, wordt verbruikt.

“We zorgen ervoor dat de woningen NOM zijn door het toepassen van onder andere een warmtepomp, goede isolatie en ventilatie en zonnepanelen. Dit alles draagt ook bij aan een prettig wooncomfort voor de bewoners”, zegt Johan van de Willige, projectleider bij Roosdom Tijhuis.

Op dit moment wordt de bouwplaats ingericht en begin maart start de bouw. Als alles goed gaat, zijn de woningen aan het eind van 2022 klaar. Het ontwerp is ook door Roosdom Tijhuis gemaakt. Qua grootte en uitstraling zijn de woningen net iets anders dan de eerder gebouwde nieuwbouw. Zo ontstaat er een gevarieerd en verfrissend straatbeeld.

Verschillende huurprijzen

De beneden-bovenwoningen kennen een andere huurprijs dan de eengezinswoningen. Een bewuste keuze. ‘Beneden-bovenwoningen die niet meer voldoen, vervangen we meestal door eengezinswoningen. Daar is meer vraag naar in deze tijd. Toch kiezen we nu bewust voor nieuw te bouwen beneden-bovenwoningen. Ze kennen een lagere huurprijs en zo houden we ook voldoende woningen beschikbaar voor mensen met een lager inkomen”, zegt Windy ter Horst, manager Woningen bij Woonconcept.

De huurprijzen van alle woningen blijven onder de aftoppingsgrens, zodat bewoners huurtoeslag kunnen aanvragen over de hele huurprijs. De beneden-bovenwoningen krijgen een huurprijs onder de kwaliteitskortingsgrens zodat ze ook bereikbaar zijn voor jongeren.

In het voorjaar in de verhuur

De nieuwbouwwoningen worden verhuurd via Thuiskompas, de site waarop Woonconcept de beschikbare woningen adverteert. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis en daarmee kunnen woningzoekenden reageren op de beschikbare woningen van alle Drentse woningcorporaties. Woonconcept verwacht de woningen rond eind maart te adverteren.

Laatste nieuws

Vraag aan Thuiskompas

Wil je weten of je urgentie kunt krijgen? Klik hier voor meer informatie. Heb je een vraag over de website of over de spelregels? En vind je het antwoord niet bij 'Vraag en antwoord'? Vul dan het contactformulier in. We reageren binnen 2 werkdagen.
Bellen kan ook: 085 - 20 20 007.

Contactformulier

Het komt voor dat woningzoekenden tijdens het activeren hun gebruikersnaam (lees: mailadres) wijzigen. Misschien jij ook. Door te klikken op Gebruikersnaam vergeten vraag je je gebruikersnaam op. Om je wachtwoord te wijzigen, klik je op Wachtwoord vergeten.

Vraag aan een corporatie

Heb je een vraag over de huizen op Thuiskompas? Of over de toewijzing? Bel of mail dan met de corporatie die het huis aanbiedt.
De gegevens van alle corporaties die meedoen vind je in een overzicht.

Contactgegevens corporaties

Klacht over je inschrijving

Heb je een klacht? Bijvoorbeeld omdat je uitgeschreven bent en je vindt dat dit niet klopt?

Vul dan onderstaand klachtenformulier in.

Klachtenformulier

      Klacht over Thuiskompas

Ben je het niet eens met het beleid, zoals de spelregels van Thuiskompas? Of de overgang als woningzoekende naar Thuiskompas? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier